April 26, 2012

Acte aleatorii de bunatate

"Kindness is a language which the deaf can hear, and the blind can see."

Acte aleatorii de bunătate - cea mai corecta forma de traducere pentru  "random acts of kindness" pe care am putut sa o formulez. M-am gîndit sa scriu cîteva rînduri pe aceasta temă după am ce vizionat o secventa din una din emisiile talk-show-ului american a cărei moderatoare este Ellen DeGeneres.

În aceasta secventa unul din invitații ei e un tânăr de 14 ani cărui peste noapte, literalmente, i s-a schimbat vocea din una de copil de o tonalitate medie in una grava și profunda.

Aparent in Statele Unite sa ai o astfel de voce se considera a fi un dar, un loz cîștigător care practic te poate asigura cu o cariera, visul acestui tînăr fiind sa devină un actor/dublor sau prezentator (announcer, voice actor) sau poate și prezentator radio.

În fine, are o voce fenomenala care in tara lui de origine va fi apreciata la justa ei valoare. Ellen i-a făcut cadou o reprezentanță/agenție care sa-i gestioneze cariera.

Asta e o parte a povestii. Cealaltă e ca Ellen, nu e la primul ei "act de caritate". Pe lîngă faptul ca e prezentatoare a propriului talk-show și buzunarele ii sunt pline ea totuși nu e o milionara obișnuită, ea nu se sfiește sa facă cadouri peste cadouri celor ce se afla la nevoie sau ale căror talente pur și simplu merita sa fie descoperite.

Ellen e una din vedetele internaționale care pentru mine e o sursa majora de inspirație și îmi aduce aminte zi de zi ca chiar cit de greu nu ne-ar fi a face bine niciodată nu e greu, și răsplata pentru binele făcut face mult mai mult decît orice ban.

Video-ul de mai jos in care Ellen ni-l prezintă pe Jake Foushee, tînărul de 14 ani m-a facut sa zimbesc și sa radiez pe fericire (la propriu, fără nici un pic de exagerare, ok, poate un pic) pentru încă cineva va reuși in viata, va avea o cariera de succes, care are tot de ce are nevoie pentru a fi fericit.



De asemenea puteți vizualiza și video-ul in care Ellen ii schimba viata radical unui tînăr care dansează in autobuze și metro pentru ca sa strîngă resurse financiare pentru studii și pentru mama lui care trăiește într-un adăpost pentru persoane social-vulnerabile.



Sper ca ați înțeles mesajul meu și anume sa fiți mai buni decît in ziua precedenta, sa faceți un bine unei persoane cunoscute/necunoscute, sa schimbați viata cuiva și răspîndiți bunătate in jurul vostru, cu cit mai multe lucruri pozitive cu atît mai bine.

About Inspirational People (english)

Păreri și comentarii sunt binevenite. De asemenea aduceți și propriile exemple de persoane care va inspira in a deveni persoane mai bune și mai pozitive in fiecare zi.

P.S. Dedicație muzicala tuturor ce fac bine in fiecare zi și promovează acest lucrul prin simplul lor fapt de a fi asa cum sunt.

0 comments: