May 03, 2012

Avem cei mai porci șoferi!

Imagine-simbol
Comparativ cu ceva vreme în urmă acum pozele cu șoferi-porci care-și parchează mașinile unde cred ei de cuviință curg gîrla la adresa de email a celor de la UNIMEDIA. Căci aparent, Poliția Rutieră doar așa se poate autosesiza ca să emite amenzi la adresa celora ce au încălcat. Într-un fel punem Politia Rutiera la zid pentru faptul că nu sunt în stare să-și îndeplinească obligațiunile pe care le față de cetățeni, în primul și-n primul de a asigura securitatea oricărui participant la trafic.

Cu toții știm bine cum se da mită la școlile auto, și totuși puțin ce se face în această direcție. Echiparea școlilor auto cu echipamentul necesar e un preț relativ mic comparativ cu valoarea unei singure vieți omenești, doar că in buzunarele cuiva astfel va bîntui vintul și bugetul familiilor acestora se va reduce semnificativ, ceea ce nu e în interesul lor.

Mulți din noi înțeleg foarte bine cît de important este de a fi un participant la trafic ce respecta regulamentele în vigoare și totuși auzim săptămînal dacă nu chiar zilnic despre cazuri precum parcări neregulamentare, (persoane) tari în parcare, accidente rutiere soldate cu victime omenești și daune materiale, șamd.

Moartea unei persoane dragi e nimic pe lingă faptul cît de mult aceasta ne va lipsi, moartea e un moment tragic în care ni se pare ca lumea întreagă ni se prăbușește și ceea ce va urma e începutul calvarului emoțional prin care vom trece. Și totuși puțini sunt aia care se gîndesc la asta înainte de a se așeza la volanul automobilului.

Trebuie să fii incredibil de nepăsător de viețile altora ca să conduci în halul în care conduci.

Niciodată nu voi înțelege cum pentru uciderea din culpă a unei persoane în urma unui accident rutier se dă semnificativ mai puțin decît pentru alte crime care în opinia mea sunt la fel sau mai puțin de grave.

La fel, nu voi înțelege cum statului nu-i pasă de cetățenii săi care sunt și contribuabili la bugetul de stat.

Din păcate vom continua încă mulți ani sa plătim tribut cu victime omenești pînă cînd demnitarii noștri vor veni cu o soluție viabilă de a ține situația sub control.


P.S. Acest articol a fost scris în urma unui eveniment în care un porc cu mașina lui mi-a călcat cel mai drăguț pisoi din lume. Cu același "succes" acest articol putea fi scris și în cinstea unei persoane, dar sper ca așa ocazie să nu se ivească curînd.

1 comment:

  1. учитывая наших водителей, не помешает вложиться в видеорегистратор. К счастью, в магазине Enter Online у нас есть обширный ассортимент видеорегистраторов, которые помогут тебе доказать свою правоту на дороге. Вот: https://enter.online/ru/avtogadzhety/videoregistrator

    Ну а FM модулятор позволит превратит свою магнитолу в полноценный медиацентр https://enter.online/ru/avtogadzhety/fm-moduleatory/

    ReplyDelete